Conference calls speciaal voor Nederland en Duitsland

CallConference maakt uw conference call simpel en professioneel voor een lage prijs wereldwijd. Culturele verschillen kunnen een rol spelen in uw internationale telefonische vergadering, daarom hebben wij in de volgende paragraaf een aantal tips gegeven zodat u zich bewust bent van de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland.

Drie simpele stappen om een conference call te houden tussen Nederland en Duitsland

Internationale en nationale gebruikers bellen het plaatselijke nummer (voor Nederland +31 20 262 3742 en voor Duitsland +49 302 555 87 24). Deel een 8-cijferige code naar keuze met iedereen voor de internationale telefonische vergadering, en toets deze in om de vergadering binnen te komen. U kunt elke vergadercode kiezen die u wilt, bijvoorbeeld de laatste 8 cijfers van uw telefoon nummer. Dat is alles, uw vergadering is direct begonnen en stopt simpelweg wanneer u ophangt.

Verbeter uw internationale telefonische vergadering met drie tips

1) Zorg er voor dat u korte stiltes laat vallen tijdens uw gesprek, zodat de ander ook kan kan praten
Dit geeft andere deelnemers de mogelijkheid om makkelijker aan de vergadering deel te nemen.

2) Praat niet te snel
Omdat u deelnemers zult hebben met verschillende talen als eerste keuze, is duidelijk en niet te snel praten erg belangrijk voor het productiever maken van uw vergadering.

3) Deel een presentatie online als onderdeel van uw meeting
Het delen van een presentatie of een ander document online tijdens uw telefonische vergadering kan helpen om uw punt beter uit te leggen naar de andere partij. Bekijk hier hoe.

Maak een plan hoe u te werk gaat met culturele verschillen. Deze drie simpele adviezen zijn een manier om uw telefonische vergadering succesvol te maken. In internationale conference calls is dit nog belangrijker, omdat het lastig kan zijn met verschillende culturen om te gaan. Bij het lezen van de volgende tekst zult u begrijpen hoe te vergaderen met mensen uit Nederland en Duitsland en hoe culturele verschillen een impact kunnen hebben op uw internationale telefonische vergadering.

Culturele verschillen met betrekking op internationale telefonische vergaderingen

Culturele verschillen bij conference calls tussen Nederland en Duitsland.
Bij zakelijke contacten kunnen cultuurverschillen voor meer problemen zorgen dan u denkt.
Sociale psycholoog Geert Hofstede heeft zes zo-genoemde culturele dimensies gecreëerd, dit is een handige tool om culturen te vergelijken en verschillen en overeenkomsten aan te geven.
De dimensies kunnen u inzichten geven in culturele verschillen en geven de mogelijkheid deze daardoor beter te begrijpen.

Meting van de machtsafstand

Deze Hofstede dimensie verschaft informatie over hoe een werknemer die hoger staat in een bedrijf zich gedraagt naar een collega die lager staat in dezelfde organisatie. Nederland meet een score van 38, waar Duitsland een score van 35 meet op een schaal van 100. Duitsland heeft een lagere score op deze dimensie dan Nederland, dus het is zeer waarschijnlijk dat een hiërarchie iets minder strikt is in Duitsland dan in Nederland. Voor het begin van uw telefonische vergadering met Duitsland, is het handig als u weet of de andere persoon een lagere of hogere positie heeft dan u. Als u spreekt met iemand in een hogere functie, is het gebruik van formele taal redelijk belangrijk en ook kunt u beter niet de ander onderbreken wanneer hij of zij spreekt. Algemene en belangrijke keuzes zullen worden uitgesteld naar een later gesprek, in plaats van tijdens uw conference call. Nederland en Duitsland hebben maar een klein verschil in de scores voor machtsafstand, wat kan betekenen dat de cultuurverschillen minder belangrijk kunnen zijn dan in andere dimensies.

Individualisme analyse

Deze dimensie geeft informatie over de afhankelijkheid van mensen van elkaar, dus het individualisme, in Nederland. Nederland scoorde 80 waar Duitsland 67 scoorde op een schaal van 100. Omdat Nederland een hogere score heeft dan Duitsland, zijn mensen in Nederland niet zo afhankelijk van elkaar als u gewend bent in Duitsland. In Nederland is het gebruikelijk en zelfs gewaardeerd om eerlijk uit te spreken als u het oneens bent en vrij direct uw mening te vertellen, in plaats van uw mening in de context te verwerken. Uw conference call partner zal zich niet aangevallen of beledigd voelen als u vertelt dat u het niet eens bent met zijn of haar mening, maar onthoudt om niet onbeleefd te zijn.

De masculiniteit dimensie

Deze dimensie geeft informatie over wat belangrijk is voor een samenleving, succesvol zijn of een gelukkig leven hebben. Voor deze dimensie heeft Nederland een score van 14, waar Duitsland een score heeft van 66 op een schaal van 100. Duitsland’s hogere score voor masculiniteit geeft weer dat Duitsland’s samenleving waarschijnlijk de nadruk legt op een succesvol leven in plaats van een hoge kwaliteit voor hun levensstandaard. Wanneer u een conference call heeft met Duitsland, kunnen wij adviseren om eerst wat algemene informatie te bespreken, die geen betrekking heeft op het hoofdonderwerp van de vergadering. ‘Smalltalk’ wordt gewaardeerd door de andere partij, maar is niet nodig.

De uncertainty avoidance dimensie

De onzekerheidsvermijding dimensie gaat over de gradatie waarin mensen comfortabel zijn in een onbekende en potentieel onvoorspelbare situatie. Nederland heeft een score van 53 maar aan de andere kant heeft Duitsland een score van 65 op een schaal van 100. De hoge score van Duitsland op deze dimensie kan tot de conclusie leiden dat uw business partner graag concrete plannen heeft van te voren.

Het Lange- of kortetermijndenken element

Lange- of kortetermijndenken gaat over hoe graag mensen voor alles een verklaring willen hebben en hoe comfortabel zij zijn om complexe dingen niet uit te kunnen leggen. Nederland heeft een score van 67, maar aan de andere kant heeft Duitsland een score van 83 op een schaal van 100. Nederland scoort lager dan Duitsland op deze dimensie, waardoor de conclusie kan worden getrokken dat Nederland minder pragmatisch is dan Duitsland, waarschijnlijk willen zij graag voor alles een verklaring en vinden het lastiger om zich aan te passen aan veranderingen. U kunt daarom vrij snelle resultaten verwachten uit uw internationale telefonische vergadering.

De toegeeflijkheid dimensie

Deze dimensie informeert u over de mate waarin een samenleving toegeeft aan plezier of hoeveel zij zich onthouden van regels of sociale normen. Voor deze dimensie heeft Nederland een score van 68, waar Duitsland een score heeft van 40 op een schaal van 100. Op deze dimensie heeft Nederland een hogere numerieke waarde dan Duitsland, dus is het waarschijnlijker dat zij meer toegeven aan plezier dan dat dit in Duitsland over het algemeen gebeurd.