Een internationale conference call hebben tussen IJsland en Nederland

 

Een wereldwijde visie is de sleutel tot onze simpele conference call oplossing. In deze sectie kunt u relevante en belangrijke informatie vinden over conference calls tussen IJsland en Nederland.

De instructies voor een conference call tussen IJsland en Nederland

Bespreek een tijd wanneer de conference call zal plaatsvinden, en op deze tijd belt iedereen het lokale inbelnummer (voor IJsland +354 546 9629 en voor Nederland +31 20 262 3742). Alle deelnemers toetsen een overeengekomen 8-cijferige code in, die van te voren naar keuze is besloten. Om beveiliging en betrouwbaarheid te maximaliseren, kunt u elke acht cijferige code kiezen die u wilt. Zo gemakkelijk is het: de conference call is simpelweg opgezet en eindigt wanneer u ophangt.

3 tips die het resultaat zal verbeteren van uw conference call

1) Zorg voor korte stiltes aan het eind van uw opmerkingen
Dit geeft andere deelnemers de mogelijkheid om makkelijker aan de vergadering deel te nemen.

2) Spreek duidelijk en iets minder snel zodat iedereen u kan begrijpen
Omdat u deelnemers zult hebben met verschillende talen als voorkeur, is duidelijk en niet te snel praten erg belangrijk voor het productiever maken van uw internationale conference call.

3) Deel presentaties online in de conference call
Vaak kan een presentatie helpen om uw punt te verduidelijken, dit is erg gemakkelijk met CallConference. Ga naar de instructies.

Maak een plan hoe u te werk gaat met culturele verschillen. Deze drie simpele adviezen zijn een manier om uw vergadering succesvol te maken. In conference calls over de grens kunnen deze tips nog belangrijker zijn voor u door de cultuur verschillen. Lees verder om meer te leren over hoe Nederland en IJsland cultuur verschillen hebben en hoe deze invloed hebben om het hebben van zakelijke vergaderingen.

Weetjes over culturele verschillen in uw internationale conference call

Succesvolle conference calls door kennis van de culturele verschillen.
Bij zakelijke contacten kunnen cultuurverschillen voor meer problemen zorgen dan u denkt.
Het beste model om deze culturele verschillen te begrijpen zijn de zes dimensies van Geert Hofstede.
In een conference call met Nederland zal deze tool u voorzien van belangrijke informatie die u kunt onthouden tijdens de telefonische vergadering. Nederland’s culturele verschillen zouden verwarring kunnen veroorzaken tijdens de teleconference en u kunt deze vermijden door de culturele dimensies te bekijken.

Power distance factor

Deze dimensie geeft informatie over de hiërarchie in bedrijven en het dagelijks leven. Voor machtsafstand heeft IJsland een score van 30, waar Nederland een score heeft van 38 op een schaal van 100. Nederland scoort hoger op deze dimensie dan IJsland, dit betekent dat die hiërarchie hier strikter is dan in IJsland, al is het verschil niet heel groot. Gedurende uw conference call met IJsland is er een kans dat u niet spreekt met een hoge manager bij het andere bedrijf. Desondanks kan deze persoon de bevoegdheden hebben om beslissingen te maken of zelfs proberen om u tot een keuze te krijgen. Beide landen hebben bijna dezelfde score voor de dimensie van machtsafstand. Daarom hoeft u hier niet heel veel rekening mee te houden tijdens uw conference calls met IJsland.

Individualisme analyse

De individualisme dimensie in het Hofstede model geeft u de kennis op welke manier mensen elkaar nodig hebben, of afhankelijk zijn van elkaar in een land als IJsland. IJsland heeft een score van 60 maar aan de andere kant heeft Nederland een score van 80 op een schaal van 100. De lagere score van IJsland laat zien dat het sociale kader in IJsland minder belangrijk en dus losser is dan in Nederland. Het oneens zijn over een onderwerp wordt niet openlijk uitgesproken, omdat individuen meer waarde hechten aan een groep en anders reputatie verliezen. Dit kan u in gedachten houden tijdens uw conference call met IJsland.

Masculiniteit factor

Masculiniteit geeft weer of mensen in de samenleving liever succesvol zijn of liever een hoge kwaliteit van het leven hebben. IJsland meet een score van 10, waar Nederland een score van 14 meet op een schaal van 100. IJsland heeft een lagere score in deze dimensie dan Nederland en geeft dus waarschijnlijk minder waarde aan succes behalen dan de kwaliteit van hun leven. Gedurende een conference call met mensen uit IJsland is het belangrijk om eerst een introductie te hebben met wat ‘smalltalk’ voordat u direct begint met zaken doen. Gezien de scores is de dimensie masculiniteit redelijk gelijk in IJsland en Nederland, wat resulteert in het feit dat deze informatie niet geheel relevant zou kunnen zijn voor u als de andere dimensies voor uw conference call.

Het aspect van onzekerheidsvermijding

Deze dimensie geeft informatie over hoe comfortabel de mensen van een land zijn met onvoorspelbare situaties en in welke mate zij plannen proberen te maken. IJsland meet een score van 50, waar Nederland een score van 53 meet op een schaal van 100. Voor IJsland is waarschijnlijk het maken van plannen en regels bepalen niet belangrijk voor het doen van zaken, zonder dit kunnen zij ook erg goed werken, zoals de lage score laat zien. De resultaten voor de hoogte van onzekerheidsvermijding in IJsland en Nederland laten alleen maar een klein verschil zien, wat kan betekenen dat deze informatie niet essentieel is om in gedachten te houden tijdens uw conference call.

Lange- of kortetermijndenken dimensie analyse

Deze dimensie geeft inzicht in de behoefte van de samenleving om alles uit te kunnen leggen en hun waarde aan tradities. IJsland heeft een score van 28 maar aan de andere kant had Nederland een score van 67 op een schaal van 100. Zoals de numerieke waarde duidelijk laat zien, is de cultuur van IJsland minder pragmatisch, dit kan belangrijk zijn voordat u begint aan uw conference call. Snelle resultaten en afspraken zijn meestal een gewoonte bij conference calls met Nederland.

Toegeeflijkheid dimensie analyse

De toegeeflijkheid dimensie geeft u inzicht in de relatieve mate van de mogelijkheid die mensen hebben om plezier te hebben of zich juist hiervan te onthouden. Voor deze dimensie heeft IJsland een score van 67, waar Nederland een score heeft van 68 op een schaal van 100. De lagere score van IJsland op deze dimensie wijst erop dat mensen de neiging hebben om minder snel te genieten van het leven. De relatie van toegeeflijkheid in IJsland en Nederland ligt dicht bij elkaar, dit is een indicatie dat deze sectie niet heel relevant is voor uw zaken met IJsland. Voor uw conference call met IJsland zou het handig kunnen zijn om dit in uw achterhoofd te houden.