Een internationale conference call houden tussen Hong Kong en Nederland

 

CallConference’s visie is het aanbieden van een wereldwijde telefonische vergaderservice – makkelijker, goedkoper en simpeler dan elke andere aanbieder. Iedereen wil een simpele en betrouwbare oplossing voor telefonisch vergaderen, om te beginnen hebben wij een unieke gids gemaakt voor de specifieke communicatie tussen de landen Hong Kong en Nederland.

Een Internationale conference call tussen Hong Kong en Nederland in 3 simpele stappen

Begin door een tijd af te spreken, op deze tijd belt iedereen het lokale inbelnummer (voor Hong Kong +852 3973 3876 en voor Nederland +31 20 262 3742). Op dat moment toetst u een van tevoren overeengekomen 8-cijferige code naar keuze in voor de conference call. Selecteer een 8-cijferige code die u wilt. Uw conference call is automatisch opgezet.

Drie tips voor internationale conference calls

1) Maak gebruik van een korte stilte, anderen kunnen zodoende ook reageren
Dit geeft anderen de mogelijkheid om te reageren op wat u gezegd heeft, zo heeft uw discussie een betere verdeling.

2) Praat duidelijk en langzamer dan in een normaal gesprek
Praat met een duidelijke stem en niet te snel, omdat mensen uit andere landen een andere taal spreken dan hun eigen taal. U kunt tevens uw naam noemen voordat u iets zegt zodat de andere partij weet wie het zegt.

3) Deel presentaties online in de conference call
Bij CallConference kunt u presentaties online delen als onderdeel van uw teleconference. Dit kan op een makkelijke manier en zonder downloads voor iemand. Leer meer.

Maak een plan hoe u te werk gaat met culturele verschillen. Als u deze drie regels opvolgt, zal uw internationale telefonische vergadering aangenamer zijn voor alle deelnemers. In internationale conference calls is dit nog belangrijker, omdat het lastig kan zijn met verschillende culturen om te gaan. Om u hierbij te assisteren, hebben wij in de volgende paragraaf een stuk geschreven over zaken doen tussen Hong Kong en Nederland.

De cultuur dimensie in internationaal telefonisch vergaderen

Conference calls tussen twee verschillende culturen: Hong Kong en Nederland.
Bij zakelijke contacten kunnen cultuurverschillen voor meer problemen zorgen dan u denkt.
Het beste model om deze culturele verschillen te begrijpen zijn de zes dimensies van Geert Hofstede.
Dit is erg handig wanneer u in contact bent met buitenlandse partners en het model geeft tips zodat u zeker bent van een productieve conference call.

Power distance factor

Power distance geeft aan hoe hoog een hiërarchie is in het zakelijke en dagelijkse leven. Voor deze dimensie heeft Hong Kong een score van 68 waar Nederland een score van 38 op een schaal van 100 heeft. Nederland’s lagere score voor deze dimensie laat zien dat er een grote nadruk op de hiërarchie ligt bij Hong Kong dan bij Nederland. Voordat u de internationale conference call heeft met Hong Kong kunt u het beste even uitzoeken of de andere partij een hogere of lagere positie heeft binnen zijn organisatie dan uzelf heeft. Wanneer de conference call met iemand in een hogere functie is, gebruik dan formele taal en wees voorzichtig zodat u de andere partij op geen manier beledigt. Als beller kunt u beter geen definitieve beslissing eisen aan het eind van de conference call.

De individualisme dimensie

Deze dimensie geeft informatie over de afhankelijkheid van mensen van elkaar, dus het individualisme, in Hong Kong. Hong Kong heeft een score van 25, en aan de andere kant heeft Nederland een score van 80 op een schaal van 100. De lagere score van Hong Kong laat zien dat het sociale kader in Hong Kong minder belangrijk en dus losser is, dan in Nederland. Het wordt niet gewaardeerd om openlijk een meningsverschil te uiten naar de andere partij, dus verwerk deze in een grotere context zodat de andere partij zich niet beledigd voelt of gezichtsverlies lijdt.

De masculiniteit dimensie

Deze dimensie laat zien welke factor wordt gezien als belangrijker voor de mensen in dit land: succes of kwaliteit van het leven. Hong Kong meet een score van 57, waar Nederland een score heeft van 14 op een schaal van 100. Hong Kong’s hoge score voor masculiniteit geeft weer dat Hong Kong’s samenleving waarschijnlijk de nadruk legt op succes dan een hogere kwaliteit van het leven. Het is goed om niet direct een probleem te bespreken in uw conference call, het wordt gewaardeerd door de conference call partner als u eerst wat ‘small talk’ voert.

Het aspect van uncertainty avoidance

De onzekerheidsvermijding dimensie gaat over de gradatie waarin mensen comfortabel zijn in een onbekende en potentieel onvoorspelbare situatie. Hong Kong meet een score van 29, waar Nederland een score van 53 meet op een schaal van 100. Hong Kong scoort lager dan Nederland, wat betekent dat uw telefonische vergadering partners waarschijnlijk weinig geven om regels relatief tot u zelf.

Het aspect betreffende lange- of kortetermijndenken

Lange- of kortetermijndenken gaat over hoe graag mensen voor alles een verklaring willen hebben en hoe comfortabel zij zijn om complexe dingen niet uit te kunnen leggen. Hong Kong scoorde 61 waar Nederland 67 scoorde op een schaal van 100. Zoals gedemonstreerd in de numerieke waarde evaluatie, kan het zijn dat de inwoners van Hong Kong minder comfortabel zijn in zich aanpassen aan nieuwe situaties dan de mensen uit Nederland. Wanneer u een conference call heeft met Nederland kunt u daarom relatief snel onderhandelingen en resultaten verwachten. De scores voor beide landen liggen dicht bij elkaar voor lange- of kortetermijndenken. Daarom is deze alinea niet geheel gerelateerd aan uw conference call met Nederland.

Het aspect van toegeeflijkheid

De manier waarop in samenleving toegeeft aan plezier en hoe veel mensen genieten van het leven in het algemeen wordt aangegeven door toegeeflijkheid dimensie. Hong Kong meet een score van 17, waar Nederland een score heeft van 68 op een schaal van 100. Hong Kong’s lagere score laat zien dat mensen in Hong Kong in alle waarschijnlijkheid minder snel zullen genieten van het leven of plezier hebben, zij zullen zich laten tegen houden door sociale normen.