Conference calls internationaal tussen Griekenland en Nederland

 

CallConference maakt uw telefonische vergadering simpel en professioneel voor een lage prijs wereldwijd. Het is belangrijk om potentiële cultuurverschillen in gedachten te houden gedurende een conference call, daarom hebben wij specifieke informatie verzameld voor een telefonische vergadering tussen Griekenland en Nederland.

Dit is hoe u een conference call kunt hebben tussen Griekenland en Nederland

Bel eerst uw lokale inbelnummer (voor Griekenland +30 241 3006093 en voor Nederland +31 20 262 3742). Daarna toetst u uw 8-cijferige code in. U kunt elke code kiezen die u maar wilt, bijvoorbeeld een verjaardag inclusief jaar, omdat de code 8-cijfers lang moet zijn. Zo gemakkelijk is het: de vergadering is simpelweg opgezet en eindigt wanneer u ophangt.

Haal het meeste uit uw telefonische vergadering met deze drie adviezen

1) Sta korte pauzes toe tussen uw opmerkingen tijdens het telefoongesprek:
Dit is belangrijk omdat u niet kunt zien wie er wil praten, zoals u wel heeft in een face-to-face meeting.

2) Praat langzaam en duidelijk
Duidelijk praten en niet te snel is belangrijk in conference calls met deelnemers uit verschillende landen, omdat deze deelnemers waarschijnlijk niet hun eerste taal spreken tijdens de vergadering.

3) Bekijk en deel online presentaties en andere documenten
Met CallConference is het super makkelijk om elk soort document te delen gedurende uw conference call. Leer meer over online presentaties. Houd rekening met de culturele dimensies. Het opvolgen van deze drie makkelijke regels zal uw internationale teleconference voor iedereen aangenamer maken. Uw vergaderingen worden beter met de juiste voorbereiding, vooral bij internationale conference calls aangezien de cultuurverschillen dingen verwarrend kunnen maken. In de volgende sectie krijgt u informatie over de interculturele aspecten van een conference call met deelnemers uit Nederland en Griekenland.

Weetjes over culturele verschillen in uw internationale conference call

Culturele verschillen bij conference calls tussen Griekenland en Nederland.
Bij zakelijke contacten kunnen cultuurverschillen voor meer problemen zorgen dan u denkt.
Geert Hofstede ontwierp zes culturele dimensies, deze hebben bewezen handig te zijn als een model om verschillende landen en hun culturen te kunnen vergelijken.
Dit is erg handig wanneer u in contact bent met buitenlandse partners en het model geeft tips zodat u zeker bent van een productieve conference call.

Meting van de machtsafstand

De power distance dimensie voorziet u van informatie over hoe lager geplaatste werknemers in een organisatie worden behandeld door hogere managers. Voor machtsafstand heeft Griekenland een score van 60, waar Nederland een score heeft van 38 op een schaal van 100. De hogere score van Griekenland laat zien dat een hiërarchie veel steiler is in dit land dan in Nederland. Als u een vergadering heeft via de telefoon met Griekenland, is onze aanbeveling om eerst te kijken of de partner een functie lager of hoger heeft dan de functie die u zelf heeft binnen uw organisatie. Als dit het geval is, kunt u het beste erg formele taal gebruiken tijdens de vergadering en de andere partij genoeg tijd geven om te praten. Er is weinig kans dat een belangrijke beslissing genomen gaat worden tijdens de conference call.

Meting van het individualisme

Deze dimensie geeft informatie over de afhankelijkheid van mensen van elkaar, dus het individualisme, in Griekenland. Voor deze dimensie heeft Griekenland een score van 35 waar Nederland een score van 80 op een schaal van 100 heeft. De lagere score van Griekenland laat zien dat het sociale kader in Griekenland minder belangrijk en dus losser is, dan in Nederland. Uw conference call partner bevindt zich in een sociaal netwerk waarin verbaal een meningsverschil uiten tot gezichtsverlies kan leiden. Spreek uw tegenstellende mening dus niet direct uit maar verwerk deze in een context tijdens uw conference call.

Het aspect van masculiniteit

Deze Hofstede dimensie evalueert waar mensen in het land meer focus op leggen, of succes of het dagelijks leven. Griekenland scoorde 57 waar Nederland 14 scoorde op een schaal van 100. Voor Nederland is het hebben van een goed leven waarschijnlijk belangrijker dan succesvol zijn, te zien uit de lagere score van Nederland. U kunt vrij rechtstreeks communiceren en uw punt overbrengen tijdens de conference call, of zelfs rustig de partner overhalen tot een actie ondernemen, zonder dat zij zich oncomfortabel zullen voelen.

Het aspect van uncertainty avoidance

Onzekerheidsvermijding beschrijft hoe comfortabel inwoners van een land zijn zonder planning en in welke mate een samenleving zich bedreigt voelt bij een onbekende situatie. Griekenland meet een score van 100, waar Nederland een score heeft van 53 op een schaal van 100. De hoge score van Griekenland op deze dimensie kan tot de conclusie leiden dat uw business partner zeer concrete plannen heeft van te voren.

Lange- of kortetermijndenken factor

De lange- of kortetermijndenken dimensie legt uit hoe veel waarde wordt gehecht aan tradities in een samenleving en in welke mate zij willen dat alles uit te leggen is. Griekenland meet een score van 45, waar Nederland een score heeft van 67 op een schaal van 100. Er is vaak een lagere flexibiliteit voor mensen uit Griekenland, omdat de score hoger is dan die van Nederland. In de context van teleconferences, is het waarschijnlijk dat u snelle resultaten heeft uit de telefonische vergadering, voor zowel discussies als onderhandelingen.

Toegeeflijkheid analyse

De manier waarop in samenleving toegeeft aan plezier en hoe veel mensen genieten van het leven in het algemeen wordt aangegeven door toegeeflijkheid dimensie. Griekenland heeft een score van 50, maar aan de andere kant had Nederland een score van 68 op een schaal van 100. Griekenland scoort lager op deze dimensie dan Nederland, dit is een indicator voor de mate waarin mensen in Griekenland minder genieten van het leven en dus in het algemeen minder toegeven aan plezier van tijd tot tijd.