Internationaal telefonisch vergaderen tussen Finland en Nederland

 

Simpel, wereldwijd en eerlijk is waar CallConference voor staat. Als u zoekt naar de beste manier om conference calls te houden tussen Finland en Nederland, dan zoekt u ook naar de meest gemakkelijke, simpele en betrouwbare oplossing.

Simpele instructies over telefonisch vergaderen tussen Finland en Nederland

Alle deelnemers bellen hun eigen inbelnummer van waar ze zijn (voor Finland +358 9 74790054 en voor Nederland +31 20 262 3742). Op dit moment, toetst u een van tevoren overeengekomen 8-cijferige code naar keuze voor de conference call. Kies een 8-cijferige code voor uw teleconference. De telefonische vergadering is automatisch gecreëerd wanneer de eerste persoon de cijfers heeft ingetoetst.

3 tips die het resultaat zal verbeteren van uw conference call

1) Houd pauzes tussen punten
Dit geeft andere deelnemers de mogelijkheid om makkelijker aan de vergadering deel te nemen.

2) Praat langzaam en duidelijk
Omdat u mensen hebt van verschillende nationaliteiten in uw telefonische vergadering, is langzaam en duidelijk praten een vereiste om de conference call productief te maken.

3) Gebruik presentaties of andere documenten en deel deze online in uw telefoongesprek
Bij CallConference kunt u presentaties online delen als onderdeel van uw teleconference, op een makkelijke manier en zonder downloads voor iemand. Bekijk hier de instructies. Denk na over interculturele verschillen. Deze drie simpele stappen zijn makkelijk en simpel om op te volgen, echter maken deze een groot verschil als u ze opvolgt tijdens uw conference call. Uw vergaderingen worden beter met de juiste voorbereiding, vooral bij internationale conference calls aangezien de cultuurverschillen dingen verwarrend kunnen maken. Om u te helpen, hebben wij een simpele handleiding gemaakt voor de culturele aspecten en de verschillen tussen Nederland en Finland.

Internationale conference calls en cultuur verschillen

Culturele verschillen tussen Finland en Nederland waar u rekening mee kunt houden tijdens uw conference calls.
Culturele verschillen tussen Finland en Nederland kunnen een uitdaging vormen, omdat er veel is om rekening mee te houden.
Sociale psycholoog Geert Hofstede heeft zes zo-genoemde culturele dimensies gecreëerd, dit is een handige tool om culturen te vergelijken en verschillen en overeenkomsten aan te geven.
De zes dimensies geven u de kans om potentiële verschillen en overeenkomsten te zien tussen de culturen, zodat u een succesvolle conference call kunt hebben.

Het aspect van power distance

Deze Hofstede dimensie verschaft informatie over hoe een werknemer die hoger staat in een bedrijf zich gedraagd naar een collega die lager is in de zelfde organisatie. Finland heeft een score van 33, en Nederland heeft een score van 38 op een schaal van 100. De lage score van Finland op deze dimensie geeft een minder strikte hiërarchie weer in Finland, minder strikt dan u gewend bent in Nederland. Wees niet verrast als u niet met een hoge manager spreekt tijdens uw conference call, de andere persoon is waarschijnlijk nog steeds bevoegd om beslissingen te maken. Machtsafstand hoeft niet heel relevant te zijn betreffende cultuurverschillen voor uw toekomstige conference call met Finland, aangezien de score van beide landen voor de Hofstede test erg gelijk is.

De individualisme dimensie

Deze dimensie evalueert het level waarin de mensen in de samenleving van Finland afhankelijk zijn van elkaar. Voor individualisme heeft Finland een score van 63, waar Nederland een score heeft van 80 op een schaal van 100. De lagere score van Finland laat zien dat het sociale kader in Finland minder belangrijk en dus losser is, dan in Nederland. Kritiek wordt niet direct uitgesproken omdat inwoners veel waarde hechten aan hun sociale kader, bij een openlijk meningsverschil kan de reputatie van de ander beschadigd worden.

Masculiniteit factor

Deze Hofstede dimensie voor masculiniteit geeft inzicht in de waarde die mensen geven aan ofwel de kwaliteit van het leven of het succes dat mensen hebben. Finland scoorde 26 waar Nederland 14 scoorde op een schaal van 100. Finland heeft een score die hoger is dan de score van Nederland, daardoor kunnen we zeggen dat de inwoners van Finland waarschijnlijk liever succes hebben in het leven dan een kwalitatief goed leven. Wanneer u in een conference call zit met Finland kunt u op een directe manier communiceren, het belangrijkste onderwerp mag direct worden besproken.

Het aspect van uncertainty avoidance

Onzekerheidsvermijding gaat over hoe comfortabel een samenleving is zonder een planning te maken en in welke mate zij zich bedreigd voelt door onzekere situaties. Voor onzekerheidsvermijding heeft Finland een score van 59, waar Nederland een score heeft van 53 op een schaal van 100. De hoge score van Finland op deze dimensie kan tot de conclusie leiden dat uw business partner geen concrete plannen heeft van te voren. De volgende alinea toont een nauwe relatie tussen Finland en Nederland met betrekking tot onzekerheidsvermijding. Daarom is de volgende informatie niet essentieel voor uw toekomstige conference call.

Lange- of kortetermijndenken factor

Wanneer u praat over de dimensie lange- of kortetermijndenken, gaat het over in welke mate een samenleving bereid is tradities op te geven of dingen uit het leven niet uit te kunnen leggen. Finland meet een score van 38, waar Nederland een score heeft van 67 op een schaal van 100. De resultaten geven ons een indicatie dat inwoners uit Finland relatief slechter zijn in zichzelf aanpassen aan nieuwe omstandigheden, dit maakt hun in het algemeen ook minder flexibel. Wanneer u een conference call heeft met Nederland kunt u daarom relatief snel onderhandelingen en resultaten verwachten. Finland en Nederland hebben maar een klein verschil in de scores voor lange- of kortetermijndenken, wat kan betekenen dat de cultuurverschillen voor individualisme minder belangrijk kunnen zijn dan de andere dimensies.

De toegeeflijkheid dimensie

De toegeeflijkheid dimensie gaat over hoe mensen genieten van het leven en in welke mate zij zich weerhouden van plezier. Finland scoorde 57 waar Nederland 68 scoorde op een schaal van 100. Wanneer vergeleken wordt is Finland lager dan Nederland op deze dimensie, wat zou betekenen dat over het algemeen Finland minder relaxt in het leven is wanneer vergeleken met het leven van Nederland.