Internationale conference calls speciaal voor Nederland en Denemarken

CallConference maakt uw internationale conference call simpel en professioneel voor een lage prijs wereldwijd. Het is belangrijk om potentiële cultuurverschillen in gedachten te houden gedurende een internationale conference call, daarom hebben wij specifieke informatie verzameld voor een telefonische vergadering tussen Nederland en Denemarken.

Dit is hoe een internationale conference call werkt tussen Nederland en Denemarken

Kom een tijd overeen en een willekeurige 8-cijferige code, bel vervolgens het inbelnummer (voor Nederland +31 20 262 3742 en voor Denemarken +45 78 77 22 77). Om uw specifieke conference call binnen te komen, toetst u simpelweg een 8-cijferige code naar keuze die u eerder al heeft gedeeld met alle andere deelnemers. Selecteer een 8-cijferige code die u wilt. Zo gemakkelijk is het: de vergadering is simpelweg opgezet en eindigt wanneer u ophangt.

Wij hebben drie adviezen voor uw internationale conference call

1) Gebruik korte stiltes zodat anderen kunnen reageren
Dit geeft andere deelnemers de mogelijkheid om makkelijker aan de vergadering deel te nemen.

2) Praat langzaam en duidelijk
Duidelijk praten en niet te snel is belangrijk in conference calls met deelnemers uit verschillende landen, omdat deze deelnemers waarschijnlijk niet hun eerste taal spreken tijdens de vergadering.

3) Deel presentaties online in de conference call
Met CallConference kunt u gemakkelijk presentaties of vele andere documenten online delen, als onderdeel van uw telefonische vergadering. Leer hier meer. Houdt rekening met de culturele verschillen voordat u begint. Het opvolgen van deze drie makkelijke regels zal uw internationale conference call voor iedereen aangenamer maken. In internationale conference calls zijn deze tips nog handiger, omdat er rekening moet worden gehouden met de interculturele verschillen. Om u daarmee te helpen, hebben wij een algemene handleiding gemaakt voor internationale conference calls met een speciale focus op de cultuurverschillen tussen Nederland en Denemarken.

Internationale conference calls en de betrokken cultuur aspecten

Culturele verschillen bij conference calls tussen Nederland en Denemarken.
Culturele verschillen tussen Nederland en Denemarken kunnen een uitdaging vormen, omdat er veel is om rekening mee te houden. Sociale psycholoog Geert Hofstede heeft zes zo-genoemde culturele dimensies gecreëerd, dit is een handige tool om culturen te vergelijken en verschillen en overeenkomsten aan te geven.
In een conference call met Denemarken zal deze tool u voorzien van belangrijke informatie die u kunt onthouden tijdens de telefonische vergadering. De culturele verschillen met Denemarken zouden verwarring kunnen veroorzaken tijdens de conference call en u kunt deze vermijden door de culturele dimensies te bekijken.

Machtsafstand dimensie analyse

Machtsafstand definieert hoe een werknemer met een lagere positie wordt behandeld door iemand met een hogere positie in de algemene werkomgeving. Voor machtsafstand heeft Nederland een score van 38, waar Denemarken een score heeft van 18 op een schaal van 100. Denemarken heeft een lagere score dan Nederland voor machtsafstand, dit schetst de verwachting dan de hiërarchie minder vlak is in Nederland dan Denemarken. Informatie over de functie van de andere partij in de conference call geeft u voldoende inzicht gedurende de conference call met Denemarken. Een directe conclusie tijdens de vergadering is onwaarschijnlijk, deze zal pas in een later stadium gevormd worden.

Individualisme analyse

Individualisme definieert hoe afhankelijk de inwoners van Nederland zijn van elkaar. Nederland heeft een score van 80, maar aan de andere kant heeft Denemarken een score van 74 op een schaal van 100. Denemarken heeft een lagere score dan Nederland, daarom heeft de samenleving in Denemarken relaties die iets minder afhankelijker zijn van elkaar dan u gewend bent in relatie tot Nederland. In een land als Nederland wordt het gezien als normaal als u openlijk een tegenstemmende mening laat horen. De andere deelnemer van de conference call zal dit niet vervelend vinden en zal zich niet beledigd voelen. Probeer wel altijd beleefd te zijn wanneer u dit doet. Nederland en Denemarken hebben maar een klein verschil in de scores voor individualisme wat kan betekenen dat de cultuurverschillen voor individualisme minder belangrijk kunnen zijn dan de andere dimensies.

Masculiniteit analyse

Masculiniteit geeft weer of mensen in de samenleving liever succesvol zijn of liever een hoge kwaliteit van het leven hebben. Nederland scoorde 14 waar Denemarken 16 scoorde op een schaal van 100. Denemarken’s lage score voor deze dimensie leidt tot de conclusie dat mensen in Denemarken de neiging hebben om liever een goed sociaal leven hebben. Uw conference call partner in Denemarken zal het waarderen als u eerst wat ‘smalltalk’ doet voordat u tot zaken komt. De resultaten voor de hoogte van masculiniteit in Nederland en Denemarken laten alleen maar een klein verschil zien, wat kan betekenen dat deze informatie niet essentieel is om in gedachten te houden tijdens uw internationale conference call.

Uncertainty avoidance factor

De onzekerheidsvermijding dimensie gaat over het level waarop mensen in een samenleving van een land comfortabel zijn met het onbekende of onvoorspelbare. Nederland heeft een score van 53, maar aan de andere kant heeft Denemarken een score van 23 op een schaal van 100. De lage score van Denemarken op deze dimensie kan tot de conclusie leiden dat uw business partner geen concrete plannen heeft van te voren.

Het Lange- of kortetermijndenken element

Lange- of kortetermijndenken gaat over hoe graag mensen voor alles een verklaring willen hebben en hoe comfortabel zij zijn om complexe dingen niet uit te kunnen leggen. Voor deze dimensie heeft Nederland een score van 67, waar Denemarken een score heeft van 35 op een schaal van 100. Zoals de numerieke waarde duidelijk laat zien, is de cultuur van Denemarken minder pragmatisch, dit kan belangrijk zijn voordat u begint aan uw conference call.

Meting van toegeeflijkheid

De toegeeflijkheid dimensie gaat over hoe mensen genieten van het leven en in welke mate zij zich weerhouden van plezier. Nederland scoorde 68 waar Denemarken 70 scoorde op een schaal van 100. Mensen in Nederland zullen in het algemeen niet snel genieten van het leven wanneer de mogelijkheid zich voordoet, in plaats daarvan zullen zij vaak hard werken en niet toegeven aan plezier. Er is een nauwe relatie tussen Nederland en Denemarken met betrekking tot toegeeflijkheid. Daarom is deze informatie niet heel essentieel voor uw toekomstige conference call.