Informatie over conference calls tussen Nederland en België

 

Als u een oplossing zoekt die simpel en betrouwbaar is, gecombineerd met een wereldwijde dekking, dan heeft CallConference de service voor u. Om uw voorbereiding voor de vergadering te vergemakkelijken tussen Nederland en België, handige informatie zoals culturele verschillen, tijdsverschil, nationale feestdagen, etc. is gegeven voor België.

Dit is hoe u een conference call kunt hebben tussen Nederland en België

Internationale en nationale gebruikers bellen het plaatselijke nummer (voor Nederland +31 20 262 3742 en voor België +32 2 880 16 70). Daarna toetst u uw 8-cijferige code in. U kunt elke vergadercode kiezen die u wilt, bijvoorbeeld de laatste 8 cijfers van uw telefoon nummer. Uw persoonlijke teleconference is automatisch gecreeërd, u kunt de vergadering binnenkomen en verlaten wanneer u zelf wilt.

Haal het meeste uit uw telefonische vergadering met deze drie adviezen

1) Zorg er voor dat u korte stiltes laat vallen tijdens uw gesprek, zodat de ander ook kan kan praten
Op deze manier kunnen andere deelnemer makkelijker iets toevoegen aan de vergadering.

2) Praat niet te snel
Als u duidelijk en rustig spreekt begrijpt iedereen u beter – helemaal als uw conference calls deelnemers hebben met een andere nationaliteit en dus verschillende moedertalen hebben.

3) Laat een presentatie zien aan de andere deelnemers online
CallConference maakt het super simpel voor u om een document of presentatie online te delen gedurende uw telefonische vergadering. Bekijk hier hoe. Plan vooruit voor cultuurverschillen. Als u deze drie regels opvolgt, zal uw internationale telefonische vergadering aangenamer zijn voor alle deelnemers. Uw vergaderingen worden beter met de juiste voorbereiding, vooral bij internationale conference calls aangezien de cultuurverschillen dingen verwarrend kunnen maken. Bij het lezen van de volgende tekst zult u begrijpen hoe te vergaderen met mensen uit Nederland en België en hoe culturele verschillen een impact kunnen hebben op uw telefonische vergadering.

Cultuur verschillen in internationale conference calls

Culturele verschillen tussen Nederland en België waar u rekening mee kunt houden tijdens uw conference calls.
De culturele verschillen tussen Nederland en België kunnen erg belangrijk zijn, zorg dus dat u zich hier van bewust bent.
Geert Hofstede ontwierp zes culturele dimensies, deze hebben bewezen handig te zijn als een model om verschillende landen en hun culturen te kunnen vergelijken.
Dit is erg handig wanneer u in contact bent met buitenlandse partners en het model geeft tips zodat u zeker bent van een productieve conference call.

Het power distance element

Deze dimensie geeft informatie over de hierarchie in bedrijven en het dagelijks leven. Nederland meet een score van 38, waar België een score van 65 meet op een schaal van 100. Een score hoger dan Nederland zou betekenen dat de hierarchie vlakker is in een organizatie in Nederland dan bij België. Gedurende uw conference calls met Nederland, is het mogelijk dat de ander niet zo’n hoge functie bekleed als uzelf, desondanks kan de ander nog steeds beschikken over de mogelijkheid om belangrijke beslissingen te maken.

Individualisme analyse

Deze dimensie laat zien hoeveel de mensen in Nederland van elkaar afhankelijk zijn. Nederland heeft een score van 80, maar aan de andere kant had België een score van 75 op een schaal van 100. Nederland’s score is hoger op de dimensie van individualisme dan die van België, dus het sociale kader is losser in relaties bij Nederland. Beide landen hebben bijna dezelfde score voor de dimensie van individualisme. Daarom hoeft u hier niet heel veel rekening mee te houden tijdens uw conference calls met België.

Masculiniteit dimensie analyse

Deze dimensie laat zien welke factor wordt gezien als belangrijker voor de mensen in dit land: succes of kwaliteit van het leven. Nederland meet een score van 14, waar België een score heeft van 54 op een schaal van 100. België’s hogere score voor deze dimensie laat zien dat het kan zijn dat België’s samenleving minder focus legt op een kwalitatief goed leven dan zakelijk succes. De conference meeting partner uit Nederland zou het liefst een losse introductie hebben voordat u begint met zaken doen over het belangrijkste probleem in conference calls.

Uncertainty avoidance dimensie analyse

Deze dimensie geeft informatie over hoe comfortabel mensen in een land zijn met onvoorspelbare situaties en in welke mate zij plannen maken. Voor onzekerheidsvermijding heeft Nederland een score van 53, waar België een score heeft van 94 op een schaal van 100. België’s hogere score op deze dimensie zou kunnen betekenen, dat u wellicht liever met regels werkt, maar uw conference call partner zich beter voelt met minder regels.

Het aspect van lange- of kortetermijndenken

Lange- of kortetermijndenken gaat over hoe graag mensen voor alles een verklaring willen hebben en hoe comfortabel zij zijn om complexe dingen niet uit te kunnen leggen. Voor lange- of kortetermijndenken heeft Nederland een score van 67, waar België een score heeft van 82 op een schaal van 100.De lage score van Nederland op deze dimensie, beschrijft dat het relatief moeilijk is voor mensen uit Nederland om zich aan te passen aan veranderingen in de samenleving. Zij voelen zich oncomfortabel wanneer dingen niet verklaard kunnen worden. Dit betekent dat u relatief snel resultaten en uitkomsten kunt verwachten uit uw telefonische vergadering met België.

De toegeeflijkheid dimensie

Het vermogen van de samenleving om toe te geven aan plezier is kortgezegd de toegeeflijkheid dimensie. Voor deze dimensie heeft Nederland een score van 68 waar België een score van 57 op een schaal van 100 heeft. Mensen in Nederland relaxen meestal liever en genieten dan van het leven wanneer de mogelijkheid zich voordoet, in plaats van altijd hard werken en niet toegeven aan plezier.