Internationale conference call tussen Ierland en Nederland

 

CallConference wil u graag helpen om zo efficiënt mogelijk met uw tijd om te gaan. U kunt hier onze adviezen bekijken voor Nederland, die uw internationale conference call zeker efficiënter maken.

Dit is hoe u een internationale conference call kunt hebben tussen Ierland en Nederland

Bel eerst het toegangsnummer voor uw specifieke land (voor Ierland +353 21 2439294 en voor Nederland +31 20 262 3742). U toetst een 8-cijferige code in, zodat u toegang krijgt tot uw specifieke conference call. Kies uw eigen 8-cijferige code en hergebruik of verander deze voor elke telefonische vergadering. Zo gemakkelijk is het: de conference call is simpel en snel opgezet en eindigt wanneer u ophangt.

Haal het meeste uit uw internationale conference call met deze drie adviezen

1) Maak ruimte, anderen kunnen dan spreken wanneer u korte pauzes gebruikt
Dit is belangrijk omdat u niet kunt zien wie er wil praten, zoals u dat wel heeft in een face-to-face meeting.

2) Spreek duidelijk en noem uw naam
Wanneer u duidelijk praat en iets langzamer dan u normaal zou doen, kunnen internationale deelnemers u makkelijker begrijpen.

3) Deel een presentatie online als onderdeel van uw meeting
Bij CallConference kunt u presentaties online delen als onderdeel van uw telefonische vergadering. Dit kan op een makkelijke manier en zonder downloads voor iemand. Leer hier meer.

Denk na over interculturele verschillen. Deze drie adviezen zijn makkelijk te volgen, maar kunnen een grote impact hebben op uw telefonisch vergaderen. Dit is extra belangrijk bij internationale conference calls, omdat er een extra culturele dimensie bij komt kijken. In de volgende sectie krijgt u informatie over de interculturele aspecten van conference calls met deelnemers uit Nederland en Ierland.

Zes dimensies voor cultuur verschillen

Conference calls tussen twee verschillende culturen: Ierland en Nederland.
De culturele verschillen tussen Ierland en Nederland kunnen erg belangrijk zijn, dus zorg dat u zich hier van bewust bent.
Het beste model om deze culturele verschillen te begrijpen zijn de zes dimensies van Geert Hofstede.
De dimensies kunnen u inzichten geven in culturele verschillen en geven de mogelijkheid deze daardoor beter te begrijpen.

Het aspect van power distance

Machtsafstand definieert hoe een werknemer met een lagere positie wordt behandeld door iemand met een hogere positie in de algemene werkomgeving. Ierland heeft een score van 28 maar aan de andere kant heeft Nederland een score van 38 op een schaal van 100. De lage score van Ierland op deze dimensie geeft een minder strikte hiërarchie weer in Ierland, minder strikt dan u gewend bent van Nederland. Daarom, zelfs als u spreekt met een werknemer in een lagere positie, zouden zij nog steeds beslissingen kunnen maken voor uw samenwerking. Beide landen hebben bijna dezelfde score voor de dimensie van machtsafstand. Daarom hoeft u hier niet heel veel rekening mee te houden tijdens uw conference call met Ierland.

Individualisme analyse

Deze dimensie evalueert het level waar in de mensen in de samenleving van Ierland afhankelijk zijn van elkaar. Voor deze dimensie heeft Ierland een score van 70 waar Nederland een score van 80 op een schaal van 100 heeft. Ierland’s lagere score voor individualisme betekent meer onderlinge afhankelijkheid in Ierland. Het wordt gezien als onbeleefd om op een directe manier kritiek te leveren naar de andere partij, door het belangrijke sociale kader waarin de mensen zich bevinden. Uw meningsverschil kunt u beter verwerken in een wat grotere context tijdens uw conference call. Ierland en Nederland hebben maar een klein verschil in de scores voor individualisme, wat kan betekenen dat de cultuurverschillen voor individualisme minder belangrijk kunnen zijn dan de andere dimensies.

De masculiniteit dimensie

Deze Hofstede dimensie evalueert waar mensen in het land meer focus op leggen, of succes of het dagelijks leven. Voor deze dimensie heeft Ierland een score van 68 waar Nederland een score van 14 op een schaal van 100 heeft. Voor Nederland is het hebben van een goed leven belangrijker dan succesvol zijn, te zien uit de lagere score van Nederland. Beginnen met het algemene onderwerp van de vergadering wordt gezien als normaal tijdens een conference call met Ierland, daarom hoeft u zich geen zorgen te maken om dit onderwerp te bespreken met uw conference call partner.

De onzekerheidsvermijding dimensie

Onzekerheidsvermijding gaat over hoe comfortabel een samenleving is zonder een planning te maken en in welke make zij zich bedreigt voelt door onzekere situaties. Ierland scoorde 35 waar Nederland 53 scoorde op een schaal van 100. Voor Ierland is waarschijnlijk het maken van plannen en regels bepalen niet belangrijk voor het doen van zaken, zonder dit kunnen zij ook erg goed werken, zoals de lage score laat zien.

Meeting van lange- of kortetermijndenken

Deze dimensie verschaft informatie in welke mate inwoners alles willen uitleggen in hun omgeving, of hoe comfortabel zij zijn om dit soms niet te doen. Ierland meet een score van 24, waar Nederland een score heeft van 67 op een schaal van 100. De lage score van Ierland op deze dimensie, beschrijft dat het relatief moeilijk is voor mensen uit Ierland om zich aan te passen aan veranderingen in de samenleving. Zij voelen zich oncomfortabel wanneer dingen niet verklaard kunnen worden. Snelle resultaten en afspraken zijn meestal een gewoonte bij conference calls met Nederland. Houd dit dus in gedachten wanneer u een conference call met Ierland heeft.

De toegeeflijkheid dimensie

Het vermogen van de samenleving om toe te geven aan plezier is in het kort gezegd de toegeeflijkheid dimensie. Voor deze dimensie heeft Ierland een score van 65, waar Nederland een score heeft van 68 op een schaal van 100. Liever doen wat ze willen en toegeven aan plezier maken is waarschijnlijker in Nederland dan in Ierland, dit is af te leiden uit de relatieve scores van beide landen. Ierland en Nederland hebben maar een klein verschil in de scores voor toegeeflijkheid, wat kan betekenen dat de cultuurverschillen voor individualisme minder belangrijk kunnen zijn dan de andere dimensies voor uw conference call.