Internationale conference calls tussen Guatemala en Nederland

Lokale en wereldwijde communicatie is essentieel voor het succes van elk bedrijf, daarom biedt CallConference u dit in een simpele oplossing. Deze pagina zal u informatie geven zodat u zich bewust bent van culturele verschillen tussen Guatemala en Nederland tijdens een conference call.

Drie simpele stappen om een internationale conference call te houden tussen Guatemala en Nederland

Op de afgesproken tijd van uw vergadering belt u met uw telefoon het inbelnummer(voor Guatemala +502 2375-3928 en voor Nederland +31 20 262 3742). Toets vervolgens uw vergadercode in, deze kan een willekeurige acht cijferige combinatie zijn naar keuze. Kies elke code die u wilt, maar maak deze uniek, door bijvoorbeeld de laatste 8 cijfers van uw telefoon nummer te nemen. Uw conference call is automatisch gecreëerd wanneer de eerste persoon de 8-cijferige code heeft ingetoetst.

Drie tips die uw conference calls zullen verbeteren

1) Zorg er voor dat u korte stiltes laat vallen tijdens uw gesprek, zodat de ander ook kan kan praten
Dit geeft andere deelnemers de mogelijkheid om makkelijker aan de vergadering deel te nemen.

2) Spreek duidelijk en noem uw naam
Omdat u mensen hebt van verschillende nationaliteiten in uw telefonische vergadering, is langzaam en duidelijk praten een vereiste om de conference call productief te maken.

3) Deel een presentatie online als onderdeel van uw meeting
Met CallConference is het delen van presentaties online extreem simpel geworden zonder dat iemand iets moet downloaden of installeren. Ga naar de instructies.

Bereidt u voor op uw internationale vergadering. Wanneer u deze drie tips gebruikt, is de conference call efficiënt voor iedereen. In internationale conference calls is dit nog belangrijker, omdat het lastig kan zijn met verschillende culturen om te gaan. Daarom hebben wij een korte handleiding gemaakt voor zakelijke onderhandelingen en cultuur verschillen tussen Nederland en Guatemala.

dimensies tussen culturen bij internationale conference calls

Rekening houden met culturele verschillen tijdens zakelijke gesprekken tussen Guatemala en Nederland.
U zult zich bewust moeten zijn van de culturele verschillen tussen Guatemala en Nederland voordat een conference call begint.
Sociale psycholoog Geert Hofstede heeft zes zo-genoemde culturele dimensies gecreëerd, dit is een handige tool om culturen te vergelijken en verschillen en overeenkomsten aan te geven.
De dimensies kunnen u inzichten geven in culturele verschillen en geven de mogelijkheid deze daardoor beter te begrijpen.

Het aspect van power distance

Power distance geeft aan hoe hoog een hiërarchie is in het zakelijke en dagelijkse leven. Guatemala heeft een score van 95 maar aan de andere kant heeft Nederland een score van 38 op een schaal van 100. Guatemala heeft een hogere score in machtsafstand dan Nederland, en hieruit kunnen we afleiden dat een hiërarchie in Guatemala belangrijker is dan in Nederland. Informatie over de functie van de andere partij in de conference call geeft u voldoende inzicht gedurende de conference call met Nederland. Maak het mogelijk voor de andere partner om alles te zeggen wat hij zou willen, gebruik een formele vorm van taal tijdens de conference call. Een beslissing zal waarschijnlijk worden uitgesteld naar een later tijdstip.

De individualisme dimensie

De individualisme dimensie geeft informatie over het level van afhankelijkheid onder elkaar bij de inwoners van Guatemala. Voor deze dimensie heeft Guatemala een score van 6, waar Nederland een score heeft van 80 op een schaal van 100. De lagere score van Guatemala laat zien dat het sociale kader in Guatemala minder belangrijk en dus losser is, dan in Nederland. De persoon aan de andere kant van uw telefonische vergadering is in een dichtere sociale omgeving dan uzelf, dus een meningsverschil kan beter worden verhult in een grote context, zodat de andere partij zich niet beledigt voelt.

Het aspect van masculiniteit

Masculiniteit definieert of een samenleving wordt gedreven door succes of de kwaliteit van iemands leven. Guatemala heeft een score van 37 maar aan de andere kant had Nederland een score van 14 op een schaal van 100. Nederland’s lagere score voor masculiniteit geeft weer dat Nederland’s samenleving waarschijnlijk de nadruk legt op een hogere kwaliteit van het leven dan succes. In de telefonische vergadering met inwoners van Guatemala kunt u beginnen met evalueren en onderhandelen op een directe manier, veel context is hierbij niet nodig.

Het aspect van onzekerheidsvermijding

Onzekerheidsvermijding geeft inzicht in de mate van focus op planning maken en regels hebben in een samenleving. Guatemala scoorde 99 waar Nederland 53 scoorde op een schaal van 100. De hogere score van Guatemala laat zien, dat uw partners in de telefonische vergadering het waarschijnlijk zullen waarderen als u een planning en regels maakt, zodat zij meer zekerheid hebben.