Een internationale conference call hebben tussen Nederland en Costa Rica

 

Een wereldwijde visie is de sleutel tot onze simpele internationale conference call oplossing. Wij hebben deze pagina ontworpen zodat u hiervan kunt profiteren en een goede voorbereiding heeft van uw conference call tussen Nederland en Costa Rica.

Drie simpele stappen om een conference call te houden tussen Nederland en Costa Rica

Bel eerst uw lokale inbelnummer (voor Nederland +31 20 262 3742 en voor Costa Rica +506 4000 1916). Deel een 8-cijferige code naar keuze met iedereen voor de internationale conference call, en toets deze in om de vergadering binnen te komen. U kunt kiezen uit elke 8-cijferige code die u wilt. De conference call is automatisch gecreëerd wanneer de eerste persoon de cijfers heeft ingetoetst.

Haal het meeste uit uw telefonische vergadering met deze drie adviezen

1) Zorg er voor dat u korte stiltes laat vallen tijdens uw gesprek, zodat de ander ook kan kan praten
U kunt elkaar onderbreken en met meerdere deelnemers tegelijk te praten, probeer dit echter te vermijden tijdens de internationale conference call.

2) Spreek met een duidelijke stem en niet te snel
Als uw deelnemers aan het gesprek een andere taal spreken dan zij normaal doen, is duidelijk praten een vereiste tijdens de conference call, zodat iedereen elkaar beter begrijpt en de conference call zo efficiënt mogelijk is. Noem uw naam voordat u iets belangrijks zegt als de andere deelnemers u niet kennen.

3) Deel online presentaties en documenten
CallConference maakt het super simpel voor u om een document of presentatie online te delen gedurende uw telefonische vergadering. Dit is hoe dat kan. Vergeet de cultuurdimensie niet. Deze drie basis regels voor internationale call conferences is een effectieve manier om uw vergadering succesvoller te maken. Dit is nog meer het geval bij wereldwijde teleconferences, door de cultuurverschillen. Daarom hebben wij een korte handleiding gemaakt voor zakelijke onderhandelingen en cultuur verschillen tussen Costa Rica en Nederland.

Analyse van cultuur verschillen bij internationale conference calls

Conference calls tussen twee verschillende culturen: Nederland en Costa Rica.
U zult zich bewust moeten zijn van de culturele verschillen tussen Nederland en Costa Rica voordat een conference call begint.
Sociale psycholoog Geert Hofstede heeft zes zo-genoemde culturele dimensies gecreëerd, dit is een handige tool om culturen te vergelijken en verschillen en overeenkomsten aan te geven.
De dimensies kunnen u inzichten geven in culturele verschillen en geven de mogelijkheid deze daardoor beter te begrijpen.

Machtsafstand factor

Machtsafstand definieert hoe een werknemer met een lagere positie wordt behandeld door iemand met een hogere positie in de algemene werkomgeving. Nederland heeft een score van 38, maar aan de andere kant heeft Costa Rica een score van 35 op een schaal van 100. Nederland scoort hoger op deze dimensie dan Costa Rica, dat betekent dat de hiërarchie in bedrijven duidelijker is in bedrijven bij Nederland dan in Costa Rica. Wanneer u een internationale conference call heeft met Costa Rica, wilt u zeker weten of uw partner een hogere of lagere positie bekleed dan uzelf. Wanneer de conference call met iemand in een hogere functie-eis is, gebruik dan formele taal en wees voorzichtig zodat u de andere partij op geen manier beledigt. Verwacht geen beslissingen tijdens de conference call. Nederland en Costa Rica hebben maar een klein verschil in de scores voor machtsafstand, wat kan betekenen dat de cultuurverschillen minder belangrijk kunnen zijn dan in andere dimensies.

Individualisme factor

Deze dimensie laat zien hoeveel de mensen in Nederland van elkaar afhankelijk zijn. Nederland scoorde 80 waar Costa Rica 15 scoorde op een schaal van 100. Nederland’s hogere score op deze dimensie geeft aan dat er een losser sociaal kader is in de samenleving dan bij de relaties onderling in Costa Rica’s samenleving. Het is normaal in Nederland om openlijk een tegengestelde mening te uiten. Deze verborgen houden kan verwarrend zijn voor de andere partij die deelneemt aan de telefonische vergadering. Probeer uw punt op een nette manier uit te leggen, en dit zal gewaardeerd worden door uw conference call partner.

Masculiniteit dimensie analyse

Masculiniteit geeft weer of mensen in de samenleving liever succesvol zijn of liever een hoge kwaliteit van het leven hebben. Nederland scoorde 14 waar Costa Rica 21 scoorde op een schaal van 100. Costa Rica’s hogere score voor deze dimensie laat zien dat het kan zijn dat Costa Rica’s samenleving minder focus legt op een kwalitatief goed leven dan zakelijk succes. Begin liever niet direct met het belangrijkste onderwerp over uw zaken, maar liever met wat ‘smalltalk’, uw conference call partner zal dit waarderen. De volgende alinea toont een nauwe relatie tussen Nederland en Costa Rica met betrekking tot masculiniteit. Daarom is de volgende informatie niet essentieel voor uw toekomstige conference call.

Meting van onzekerheidsvermijding

Onzekerheidsvermijding gaat over hoe comfortabel een samenleving is zonder een planning te maken en in welke mate zij zich bedreigt voelt door onzekere situaties. Nederland scoorde 53 waar Costa Rica 86 scoorde op een schaal van 100. Zoals de lage score suggereert, wil een land als Nederland de neiging hebben om vaak geen plannen te maken of regels op te zetten voor een telefonische vergadering. Nederland en Costa Rica hebben maar een klein verschil in de scores voor onzekerheidsvermijding, wat kan betekenen dat de cultuurverschillen voor individualisme minder belangrijk kunnen zijn dan de andere dimensies.