Internationaal telefonisch vergaderen tussen Nederland en Australië

 

Lokale en wereldwijde communicatie is essentieel voor het succes van elk bedrijf, daarom biedt CallConference u dit in een simpele oplossing. Iedereen wil een simpele en betrouwbare oplossing voor telefonisch vergaderen. Om te beginnen hebben wij een unieke gids gemaakt voor de specifieke communicatie tussen de landen Nederland en Australië.

Dit is hoe u gemakkelijk een professionele conference call kunt houden tussen Nederland en Australië

Spreek een tijd af voor de conference call, en bel allemaal op het zelfde tijdstip in (voor Nederland +31 20 262 3742 en voor Australië +61 2 8520 3763). Daarna toetst u uw 8-cijferige code in, die vooraf naar eigen keuze is vastgesteld. U kunt elke 8 cijferige code kiezen, er zijn meer dan 100 miljoen mogelijkheden! Zorg wel dat het een unieke code is. De telefonische vergadering is automatisch gecreëerd wanneer de eerste persoon de cijfers heeft ingetoetst.

Haal het meeste uit uw telefonische vergadering met deze drie adviezen

1) Gebruik korte stiltes zodat anderen kunnen reageren
Op deze manier kunnen andere deelnemer makkelijker iets toevoegen aan de telefonische vergadering.

2) Spreek met een duidelijke stem en niet te snel
Omdat u mensen hebt van verschillende nationaliteiten in uw telefonische vergadering, is langzaam en duidelijk praten een vereiste om de conference call productief te maken.

3) Gebruik een simpele presentatie-oplossing online om uw punt beter uit te leggen
Een Powerpoint-presentatie, een Word-document of elk ander document laten zien als onderdeel van uw telefonische vergadering kan erg effectief en verhelderend zijn. U kunt dit hier doen op een erg gemakkelijke manier. Lees hier meer.Vergeet de cultuurdimensies niet.

Deze drie adviezen zijn makkelijk te volgen, maar kunnen een grote impact hebben op uw telefonische vergadering. In conference calls over de grens kunnen deze tips nog belangrijker zijn voor u door de cultuur verschillen. Om u hierbij te assisteren, hebben wij in de volgende paragraaf een stuk geschreven over zaken doen tussen Nederland en Australië.

6 dimensies tussen culturen bij internationale conference calls

Culturele verschillen tussen Nederland en Australië waar u rekening mee kunt houden tijdens uw conference calls.

Er zijn verschillende culturele verschillen tussen Nederland en Australië, de culturele verschillen tussen Nederland en Australië zijn erg interessant, maar kunnen ook voor problemen zorgen wanneer u zich er niet van bewust bent. Geert Hofstede ontwierp zes culturele dimensies, deze hebben bewezen handig te zijn als een model om verschillende landen en hun culturen te kunnen vergelijken.

In een conference call met Australië zal deze tool u voorzien van belangrijke informatie die u kunt onthouden tijdens de telefonische vergadering. Australië’s culturele verschillen zouden verwarring kunnen veroorzaken tijdens de conference call en u kunt deze vermijden door de culturele dimensies te bekijken.

Power distance dimensie

Deze dimensie geeft informatie over de hiërarchie in bedrijven en het dagelijks leven. Voor machtsafstand heeft Nederland een score van 38, waar Australië een score heeft van 36 op een schaal van 100. De lagere score van Australië voor deze dimensie laat zien dat er een grote nadruk op de hiërarchie ligt bij Nederland dan bij Australië. Zeker weten of de ander lager of hoger is in positie geeft u meer voorbereiding voor uw telefonische vergadering met Australië. Wanneer u praat met iemand die een hogere positie heeft, gebruik dan formele taal en wees voorzichtig, zodat u de partner niet beledigt. Er is weinig kans dat een belangrijke beslissing genomen gaat worden tijdens de conference call. De twee genoemde scores liggen niet ver van elkaar op de machtsafstand-schaal, onthoud dit tijdens uw voorbereiding voor uw telefonische vergadering met deelnemers uit Australië.

Individualisme dimensie

Deze dimensie laat zien hoe veel de mensen in Nederland van elkaar afhankelijk zijn. Nederland scoorde 80 waar Australië 90 scoorde op een schaal van 100. De lagere score van Nederland laat zien dat het sociale kader in Nederland minder belangrijk en dus losser is, dan in Australië. De persoon aan de andere kant van uw telefonische vergadering is in een dichtere sociale omgeving dan uzelf, dus een meningsverschil kan beter worden verhult in een grote context, zodat de andere partij zich niet beledigt voelt.

De masculiniteit dimensie

Masculiniteit definieert of een samenleving wordt gedreven door succes of de kwaliteit van iemands leven. Nederland scoorde 14 waar Australië 61 scoorde op een schaal van 100. Nederland’s lage score voor deze dimensie laat zien dat het kan dat mensen in Nederland waarschijnlijk minder gedreven om success te behalen. Gedurende een conference call met mensen uit Nederland is het belangrijk om eerst een introductie te hebben met wat ‘smalltalk’ voordat u direct begint met zaken doen.

Uncertainty avoidance dimensie

Onzekerheidsvermijding gaat over hoe comfortabel een samenleving is zonder een planning te maken en in welke make zij zich bedreigt voelt door onzekere situaties. Nederland scoorde 53 waar Australië 51 scoorde op een schaal van 100. Australië’s lagere score op deze dimensie zou betekenen dat u wellicht comfortabeler bent zonder regels, maar uw conference call partner zich beter voelt met meer regels. De volgende alinea toont een nauwe relatie tussen Nederland en Australië met betrekking tot onzekerheidsvermijding. Daarom is deze informatie niet essentieel voor uw toekomstige conference calls.

De dimensie lange- of kortetermijndenken

Tradities kunnen cruciaal zijn in de normen van een land, net zoals de dingen in het leven die onverklaarbaar zijn. Dit is dan ook waar de lange- of kortetermijndenken dimensie over gaat. Nederland scoorde 67 waar Australië 21 scoorde op een schaal van 100. Zoals gedemonstreerd in de numerieke waarde evaluatie, zijn de inwoners van Nederland comfortabeler in zich aanpassen aan nieuwe situaties dan de mensen uit Australië.

Meting van toegeeflijkheid

Toegeeflijkheid geeft u informatie in welke mate mensen toegeven aan een verlangen. Voor toegeeflijkheid heeft Nederland een score van 68, waar Australië een score heeft van 71 op een schaal van 100. Liever doen wat ze willen en toegeven aan plezier maken is waarschijnlijker in Australië dan in Nederland, dit is af te leiden uit de relatieve scores van beide landen. De resultaten voor de hoogte van toegeeflijkheid in Nederland en Australië laten alleen maar een klein verschil zien, wat kan betekenen dat de volgende informatie niet essentieel is om in gedachten te houden tijdens uw telefonische vergadering.