Conference calls speciaal voor Nederland en Bulgarije

 

CallConference’s business model is gebaseerd op individuele behoeften van conference calls. Dit doen wij door de service simpel te maken – ook wereldwijd. In deze sectie kunt u relevante en belangrijke informatie vinden over conference calls tussen Nederland en Bulgarije.

Drie simpele stappen om een internationale conference call te houden tussen Nederland en Bulgarije

Begin door een tijd af te spreken, op deze tijd belt iedereen het lokale inbelnummer (voor Nederland +31 20 262 3742 en voor Bulgarije +359 2 437 24 54). Op dit moment, toetst u een van tevoren overeengekomen 8-cijferige code naar keuze in voor de conference call. Kies elke code die u wilt, maar maak deze uniek, door bijvoorbeeld de laatste 8 cijfers van uw telefoon nummer te nemen. uw conference call is automatisch opgezet.

3 tips die het resultaat zal verbeteren van uw telefonische vergadering

1) Zorg er voor dat u korte stiltes laat vallen tijdens uw gesprek, zodat de ander ook kan kan praten
Dit geeft anderen de mogelijkheid om te reageren op wat u gezegd heeft, zo heeft uw discussie een betere verdeling.

2) Spreek met duidelijke stem en spreek iets langzamer dan u normaal doet
Omdat u deelnemers zult hebben met verschillende talen als eerste keuze, is duidelijk en niet te snel praten erg belangrijk voor het productiever maken van uw telefonische vergadering.

3) Gebruik presentaties of andere documenten en deel deze online in uw telefonische vergadering
Een Powerpoint-presentatie, een Word-document of een ander document laten zien als onderdeel van uw telefonische vergadering kan erg effectief en verhelderend zijn. U kunt dit hier doen op een erg gemakkelijke manier. Leer meer. Houd rekening met de culturele dimensies. Deze drie simpele adviezen zijn een manier om uw telefonische vergadering succesvol te maken. En dit is extra belangrijk bij internationale conference calls, omdat er een extra culturele dimensie bij komt kijken. Om u te helpen, hebben wij een simpele handleiding gemaakt voor de culturele aspecten en de verschillen tussen Bulgarije en Nederland.

6 Culturele verschillen met betrekking op internationale telefonische vergaderingen

Succesvolle conference calls door kennis van de culturele verschillen.
U zult zich bewust moeten zijn van de culturele verschillen tussen Nederland en Bulgarije voordat een conference call begint.
Sociale psycholoog Geert Hofstede heeft zes zo-genoemde culturele dimensies gecreëerd, dit is een handige tool om culturen te vergelijken en verschillen en overeenkomsten aan te geven.
In een conference call met Bulgarije zal deze tool u voorzien van belangrijke informatie die u kunt onthouden tijdens de telefonische vergadering. Bulgarije’s culturele verschillen zouden verwarring kunnen veroorzaken tijdens de telefonische vergadering en u kunt deze vermijden door de culturele dimensies te bekijken.

Machtsafstand factor

De Hofstede dimensie over machtsafstand geeft informatie over de manier waarop lager geplaatste werknemers worden aangesproken door hogere managers. Nederland scoorde 38 waar Bulgarije 70 scoorde op een schaal van 100. De lage score van Nederland voor deze dimensie geeft een minder strikte hiërarchie weer in Nederland, minder strikt dan u gewend bent van Bulgarije. Wees bewust dat de andere partij misschien geen belangrijke manager heeft voor de conference call, maar dat deze persoon wel belangrijke keuzes kan maken voor uw verdere samenwerking.

Individualisme analyse

Individualisme gaat over het de hoeveelheid waar in mensen afhankelijk zijn van elkaar in de samenleving van Nederland. Voor deze dimensie heeft Nederland een score van 80 waar Bulgarije een score van 30 op een schaal van 100 heeft. Nederland’s hogere score op deze dimensie geeft aan dat er een losser sociaal kader is in de samenleving dan bij de relaties onderling in Bulgarije’s samenleving. Gedurende uw conference call met Nederland hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw mening niet mag geven. Het wordt gewaardeerd in Bulgarije om uw mening vrij direct te geven, ook als deze het tegenovergestelde is van de andere partij.

Het aspect van masculiniteit

Deze Hofstede dimensie voor masculiniteit geeft inzicht in de waarde die mensen geven aan ofwel de kwaliteit van het leven of het succes dat mensen hebben. Nederland heeft een score van 14, waar Bulgarije een score heeft van 40 op een schaal van 100. Nederland’s lage score voor deze dimensie laat zien dat het kan dat mensen in Nederland minder graag succesvol zijn, ze zijn waarschijnlijk minder gedreven om successen te behalen. Begin niet direct met het algemene probleem of onderwerp, in plaats daarvan kunt u beter eerst iets aan ‘smalltalk’ doen, uw partner zal dit waarderen.

Uncertainty avoidance dimensie analyse

Deze dimensie geeft informatie over hoe comfortabel de mensen van een land zijn met onvoorspelbare situaties en in welke mate zij plannen proberen te maken. Nederland heeft een score van 53, maar aan de andere kant heeft Bulgarije een score van 85 op een schaal van 100. De lage score van Nederland op deze dimensie kan tot de conclusie leiden dat uw business partner graag geen concrete plannen heeft van te voren.

De lange- of kortetermijndenken dimensie

Het gedrag van mensen wanneer dingen onverklaarbaar zijn en de waarde van het behouden van tradities wordt uitgelegd door de dimensie lange- of kortetermijndenken. Nederland heeft een score van 67 waar Bulgarije een score van 69 heeft op een schaal van 100. Nederland heeft een relatief lagere score dan Bulgarije voor de lange- of kortetermijndenken indicator, dit geeft ons informatie over hoe Nederland de neiging heeft om minder waarde te hechten aan tradities en dat zij het vervelender vinden als iets onverklaarbaar is. Discussies in uw conference call zullen snel verlopen, resulterend in relatief snelle afspraken en resultaten. De scores voor beide landen liggen dicht bij elkaar voor lange- of kortetermijndenken. Daarom is de deze alinea niet geheel gerelateerd aan uw telefonische vergadering met Bulgarije.

Het aspect toegeeflijkheid

Deze dimensie informeert u over de mate waarin een samenleving toegeeft aan plezier of hoeveel zij zich onthouden van regels of sociale normen. Voor deze dimensie heeft Nederland een score van 68, waar Bulgarije een score heeft van 16 op een schaal van 100. Nederland’s hogere score laat zien dat mensen in Nederland waarschijnlijk liever van het leven genieten en plezier hebben, zij zullen zich minder snel laten tegen houden door sociale normen.